Künstliche Intelligenz und ihre Auswirkung auf Lehre, Lernen und Arbeit - Adamcová, Silvia, 1984-
V dnešnom učení sa cudzích jazykov je potrebné neustále rozširovanie slovnej zásoby, aby sme mohli držať krok s vývojom v oblasti techniky a vedy. Tento článok sa zaoberá aktuálnou témou nemeckej lingvistiky – jazykom o umelej inteligencii vo vzťahu k aplikáciám, ako sú ChatGPT a chatboty. Keďže prudký rozvoj moderných technológií a ich aplikácií prináša mnohé jazykové problémy, nová generácia absolventov vysokých škôl sa musí prispôsobovať neustálym zmenám na trhu práce. Okrem rozvoja nových zručností to zahŕňa aj získanie špecializovanej slovnej zásoby z digitálnych médií, ako je AI.