Limity uplatňovania zmluvnej pokuty v spotrebiteľských zmluvách - Šťastová, Regina
Analýza aktuálnych zákonných limitov a výziev uplatňovania zmluvnej pokuty voči spotrebiteľovi so zohľadnením aktuálnej judikatúry v danej oblasti. Zákonodarca postupne pristupuje k sprísňovaniu právnej úpravy v otázke spotrebiteľských zmlúv s účinnosťou od 1. júla 2024 v rámci zákona č. 108/2024. Z. z. o ochrane spotrebiteľa. Novelizácia bližšie upravuje vybrané práva a povinnosti zmluvných strán pri uzatváraní spotrebiteľských zmlúv.