Evaluation of the Potential Consequences of the COVID-19 Pandemic on the Exacerbation of Corporate Crises within the Hotel Industry in the Touristic Region Banska Bystrica in Slovakia - Stanley, Renáta, 1981-
Autorky si dali za cieľ preskúmať spoločnosti v kríze pôsobiace v hotelierstve v Banskobystrickom kraji, ktoré sa stretli s finančnými ťažkosťami a možnými dôsledkami pandémie COVID-19 na ich finančnú situáciu. Firmy boli sledované za obdobie 2018-2020 a údaje sa získali z verejne dostupného zdroja. Hotely, pohostinstvá a cestovný ruch sa vo všeobecnosti považujú za najvýraznejšie zasiahnuté covidom. Pre identifikáciu spoločností v kríze autori vykonali finančnú analýzu účtovnej závierky vybraných spoločností.