Sudcovská integrita ako zákonný pojem a súčasť sudcovskej etiky - Berdisová, Lucia
Schéma hľadania vzťahu zákonného štandardu vlastností a správania sudcu a štandardu z etického kódexu v domácej právnej úprave. Sudcovská integrita v kontexte parlamentnej rozpravy o novele zákona o súdoch. Koncepcia integrity, ako o nej píšu známe mená zahraničného právno-etického diskurzu. Čiastočná kritika prístupu k integrite, ktorú zvolil Najvyšší správny súd SR.