Budoucnost bankovního softwaru: umělá inteligence jako klíč k efektivnímu testování - Hlava, Tomáš
Bankové inštitúcie čelia stále vyšším nárokom na rýchlu a spoľahlivú dodávku softvérových riešení. Digitalizácia služieb zvyšuje požiadavky na nepretržitý prístup k aplikáciám, ktorých bezchybná prevádzka je kľúčová pre dôveryhodnosť i finančné výsledky bánk. Zároveň musia banky zavádzať nové funkcie, aby držali krok s konkurenciou, čo vyžaduje dôkladné a rýchle testovanie. Umelá inteligencia (AI) a jej potenciál v testovaní softvéru. Konkrétne oblasti využitia AI v testovaní. Budúcnosť AI v bankovníctve.