EU Taxonomie mění přístup k výstavbě, renovaci i akvizici budov. Co to znamená pro banky? - Vogel, Petr
Európska únia protredníctvom taxonómie stanovila jasné kritériá, ktoré musia budovy spĺňať, aby mohli byť klasifikované ako udržateľné. Tento nástroj má zásadný význam pre banky a finančné inštitúcie, ktoré sa zameriavajú na financovanie ekologicky šetrných projektov. Taxonómia určuje, či je výstavba novej budovy, renovácia existujúcej stavby alebo jej akvizícia v súlade s environmentálnymi politikami EÚ.