Firmy prichádzajú s prelomovými technológiami - Alenová, Gabriela
SR pokleslo v rebríčku hodnotenia inovácií, niektoré slovenské firmy však prinášajú či implementujú najnovšie technológie, ktoré šetria pracovnú silu, zvyšujú efektivitu práce a prichádzajú s novými zelenými riešeniami. Príkladom môže byť moderný priemyselný park v Dubnici nad Váhom, recyklačná linka tabakových filtrov či zdieľanie prebytočnej energie.