Proč studovat a jak koncipovat sociální politiku - Mertl, Jan
Súčasný sociálno-ekonomický vývoj a situácia vo verejných financiách. Prečo sa oplatí študovať sociálnu politiku na základe odborných poznatkov o sociálnych systémoch. Z toho je potom možné odvodiť možnosti racionálneho navrhovania sociálnej politiky pre konkrétnu krajinu v danom čase.