Parameter learning in production economies - Babiak, Mykola
Skúmame, ako učenie parametrov zosilňuje vplyv makroekonomických šokov na ceny a množstvá akcií v štandardnej výrobnej ekonomike, kde má reprezentatívny agent preferencie Epstein-Zin. Investor pozoruje technologické šoky, ktoré nasledujú po procese zmeny režimu, ale nepozná základné parametre modelu, ktorými sa riadi krátkodobá a dlhodobá perspektíva ekonomického rastu.