Global Risk and the Dollar - Georgiadis, Georgios
Dolár je bezpečná mena a zhodnocuje sa, keď globálne riziko stúpa. Skúmame úlohu dolára pri prenose globálneho rizika do svetovej ekonomiky v rámci Bayesovho proxy štrukturálneho vektorového autoregresívneho modelu. Globálne rizikové šoky identifikujeme pomocou vysokofrekvenčných prekvapení cien aktív okolo naratívne vybraných udalostí. Globálne rizikové šoky zhodnocujú dolár, vyvolávajú prísnejšie globálne finančné podmienky a synchronizovaný pokles svetovej ekonomickej aktivity.