Printed Media – Newspaper and Magazines in a Digital World - Tóth, Miroslav, 1961-
Témou tohto článku je vydávanie novín a časopisov. Cieľom článku je preskúmať súčasné trendy vo vydávaní novín a časopisov a vybrať rizikové faktory, ktoré ovplyvňujú budúcnosť vydávania novín a časopisov. Odvetvie vydávania novín a časopisov zažíva významné zmeny, ktoré sú ovplyvnené technologickým pokrokom, meniacim sa správaním spotrebiteľov a vyvíjajúcou sa dynamikou trhu. Spoločne tieto faktory prispievajú k pokračujúcemu poklesu predaja tlačených kópií novín a časopisov, čo posúva priemysel smerom k digitálnej transformácii a skúmaniu nových obchodných modelov. Adaptívne stratégie vydavateľského priemyslu v reakcii na technologický pokrok a meniace sa správanie spotrebiteľov sa zameriavajú na vytvorenie udržateľnejšej, pútavejšej a inkluzívnejšej budúcnosti pre noviny a časopisy. Vydavatelia musia neustále inovovať cestu svojho produktu k zákazníkovi, diverzifikovať zdroje príjmov a prispôsobovať sa meniacim sa preferenciám spotrebiteľov a technologickému pokroku. V dôsledku pokračujúceho poklesu tlačeného obehu novín a časopisov sa vydavateľský priemysel posúva smerom k prevažne digitálnej budúcnosti. Tieto skutočnosti podporujú aj čitateľské návyky jednotlivých vekových skupín a ich digitálne zručnosti.