Klimatické extrémy nastavujú logistike zrkadlo zodpovednosti - Maťo, Vladimír
Z pohľadu logistiky je klimatická zmena výzvou hneď v niekoľkých ohľadoch. Jej bezprostredné prejavy v podobe extrémnych výkyvov počasia spôsobujú uzatvorenie či obmedzenie prepravných trás, predlžujú časy prepravy a v hraničných prípadoch spôsobujú aj nezanedbateľné materiálne škody. Znášanie následkov vyžaduje vysoké investície zdrojov aj práce a energie. Pripravenosť však nenahrádza prevenciu. Logistické odvetvie v záujme udržania stability preto podniká rázne kroky v prospech znižovania vplyvov svojej činnosti na životné prostredie.