Izučenije padežnoj sistemy russkogo jazyka v kurse RKI: funkcionaľnyje i nacionaľnyje varianty - Markova, Elena Michajlovna, 1960-
Článok sa zaoberá lingvodidaktickými základmi štúdia jednej z prierezových gramatických tém ruštiny ako cudzieho jazyka. V závislosti od úrovne ovládania ruštiny ako cudzieho jazyka možno prípady ruského jazyka študovať na základnej úrovni alebo na pokročilej úrovni. Postupnosť skúmania prípadov by mala byť podľa autora určená princípom funkčnosti, logikou lexikálneho a gramatického materiálu, ako aj princípom kultúrnej konformity. Dôležité je brať do úvahy jazykový vzťah medzi materinským a ruským jazykom a študovať prípadový systém nie funkčne, ale paradigmaticky.