Reforma zdanění přidané hodnoty - Vostatek, Jaroslav
História a súčasnosť dane z pridanej hodnoty, jej zrušenie a niekoľko súvisiacich reforiem. Reforma "prvej generácie" dane z pridanej hodnoty v EÚ. Optimálna možnosť reformy je nahradiť túto daň daňou zo mzdy a široko založenou daňou z príjmu právnických osôb a samostatne zárobkovo činných osôb, pričom obe tieto dane sa podľa autora dajú zlúčiť s existujúcim zdaňovaním príjmov fyzických osôb a právnických osôb vrátane príspevkov zamestnávateľa na sociálne zabezpečenie.