Tabak vstupuje do novej éry - Kapitán, Peter
Predaj tabakových a nikotínových produktov v súčasnosti prechádza turbulentným vývojom. Dlhoročne nemenné potreby a preferencie zákazníkov sa dnes dokážu zmeniť v priebehu niekoľkých rokov až mesiacov. Tieto procesy sú ovplyvnené rôznymi trendmi, ktoré sú predovšetkým reakciou na zmeny v legislatíve a technologických inováciách. Vzhľadom na rastúci záujem o zdravie spotrebiteľov zavádzajú vlády po celom svete stále prísnejšiu reguláciu predaja nikotínových produktov, primárne formou zvyšovania spotrebných daní. A tak musia nielen spotrebitelia, ale aj producenti neustále hľadať nové alternatívy.