Káva zvyšuje komfort nakupovania - Kapitánová, Tatiana
Rýchly životný štýl priniesol zmeny v pití kávy. Výdajné okienka, pojazdné kaviarne, kávové kútiky či kávomaty sa stali súčasťou takmer každej predajne. Kávový kútik môže prilákať nových zákazníkov, najmä tých, ktorí sú na cestách. Výhodou pri predaji kávy sú najmä nízke náklady na jednu porciu a obvykle vysoká marža. Je to dobrý marketingový nástroj a teda aj dobrý benefit pre obchod.