The Influence of the Number of Employees in the Creative Industry on the Created Value in EU Countries - Hrušovská, Dana, 1964-
Kreatívna ekonomika má potenciál prispievať k hospodárskemu rastu, tvorbe pracovných miest a podporovať kultúrnu rozmanitosť. Skúmame celkový počet zamestnancov v kreatívnom priemysle, počet zamestnancov vo vekovej štruktúre 15-29 rokov a živnostníkov a následne tvorbu exportnej hodnoty v kreatívnom priemysle v USA v bežných cenách v r. oblasť kreatívnej ekonomiky. Na spracovanie údajov bola použitá metóda regresnej analýzy závislých premenných na vybraných faktoroch v programe Excel. Na základe týchto údajov z Eurostatu a Untrade & Development Dataset je zrejmé, že neexistuje priama lineárna závislosť medzi počtom osôb zamestnaných v kreatívnom priemysle a objemom exportu v rokoch 2017-2020 a 2022. Rok 2021 bol špecifický v kontexte celosvetovej pandémie COVID-19, ktorá mala výrazný dopad na mnohé odvetvia.