Optimized Generic Framework for Green Supplier Selection Using Multi-Attribute Utility Theory - Kmety Barteková, Mária, 1992-
Tento dokument predstavuje komplexný rámec pre výber zeleného dodávateľa, ktorý integruje environmentálne a sociálne kritériá. Tradične sa výber dodávateľov zameriaval na faktory ako cena, kvalita, dodacia lehota a flexibilita. S rastúcim dôrazom na environmentálnu a sociálnu zodpovednosť však dochádza k posunu smerom k prijímaniu ekologických konceptov a získavaniu zdrojov od environmentálne zodpovedných dodávateľov.