Corporate Governance Reporting and Climate Strategies: Insights from Slovakia and Czechia - Pakšiová, Renáta, 1974-
Priesečník podnikového riadenia a iniciatív na úsporu klímy je obzvlášť pozoruhodný v odvetví, ktoré sa vyznačuje rýchlym technologickým pokrokom a expanziou infraštruktúry. Poskytovatelia telekomunikácií, ako tí, ktorí umožňujú konektivitu a inovácie, majú značný vplyv na pozitívne zmeny životného prostredia. Tento článok skúma súčasnú situáciu v oblasti správy a riadenia spoločností na Slovensku a v Česku v rámci telekomunikačného sektora, pričom skúma stratégie prijaté kľúčovými hráčmi na začlenenie imperatívov na úsporu klímy do svojich obchodných modelov. Mnohé kontrolované správy od hodnotených spoločností vykazujú nedostatky v rozsahu povinných informácií pri kritériu dvojitej významnosti noriem. Tieto informácie systematicky nezverejňujú, čo si vyžaduje opravu.