Účtovanie finančných vzťahov medzi zriaďovateľom a rozpočtovou organizáciou - Urbanová, Terézia
Príspevok sa venuje problematike účtovania vzájomných vzťahov medzi obcou a rozpočtovou organizáciou podľa opatrenia Ministerstva financií Slovenskej republiky zo dňa 12. 12. 2022 č. MF/014454/2022-36, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovnej osnove pre obce, vyššie územné celky a nimi zriadené rozpočtové organizácie a príspevkové organizácie v z. n. p. Príklady účtovania vzájomných vzťahov sú uvedené na výdavkovom účte, príjmovom účte a samostatnom účte v rozpočtovej organizácii.