Potential Economic Growth of the Cultural and Creative Industry in Slovakia - Šagátová, Slavka, 1975-
Analýza vzťahov medzi zamestnanosťou, pridanou hodnotou a exportom v rôznych sektoroch kultúrneho a kreatívneho priemyslu (KKP) na Slovensku s cieľom identifikovať kľúčové poznatky a odporúčania pre budúci rozvoj sektora. S využitím Spearmanovho korelačného koeficientu sa výskum sústreďuje na sektory ako je audiovízia, multimédiá a architektúra, kde silné pozitívne korelácie naznačujú, že zvýšené investície do zamestnanosti môžu výrazne zvýšiť ekonomický výstup. Tieto zistenia poukazujú na vysoký rastový potenciál týchto sektorov a ich podstatný príspevok k celkovej ekonomickej výkonnosti KKP. Analýza navyše podčiarkuje rastúci význam exportu v rámci KKP, pričom silné korelácie medzi pridanou hodnotou a exportom dokazujú schopnosť sektora generovať medzinárodné príjmy a posilniť globálne postavenie Slovenska.