A Comprehensive Analysis of Digital Intensity Across Different Enterprise Sizes - Štetka, Peter, 1986-
Prieskum digitálnej intenzity európskych podnikov segmentovaných podľa veľkosti podniku s využitím údajov za rok 2023 získaných z Eurostatu. Odhalenie vzorov digitálnej integrácie a posúdenie korelácie medzi veľkosťou podniku a digitálnou adopciou. Prostredníctvom deskriptívnej štatistickej analýzy, vizualizácie údajov, porovnávacej analýzy a hodnotenia korelácií štúdia odhaľuje významné rozdiely v digitálnej intenzite medzi malými, strednými a veľkými podnikmi. Zistenia naznačujú pozitívnu koreláciu medzi veľkosťou podniku a digitálnou intenzitou, čo naznačuje, že väčšie podniky vykazujú vyššiu úroveň digitálnej integrácie. Porovnávacia analýza identifikuje regionálnych lídrov a zaostávajúcich v digitálnej adopcii, pričom zdôrazňuje vplyv národných politík a ekonomických podmienok na snahy o digitálnu transformáciu. Poznatky štúdie sú kľúčové pre tvorcov politík a obchodných lídrov, čo naznačuje, že cielené stratégie sú nevyhnutné na efektívnu podporu iniciatív digitálnej transformácie najmä pre menšie podniky. Výskum prispieva k prebiehajúcej diskusii o digitálnej transformácii a poskytuje empirické dôkazy na usmernenie strategických rozhodnutí zameraných na podporu silného digitálneho ekosystému v celej Európe.