Management of Intangible Assets in the Context of Sustainability and Ecological Innovations - Pallérová, Diana, 1999-
V súčasnom globálnom podnikateľskom prostredí, kde ekologická udržateľnosť a inovácie získavajú čoraz väčší význam, predstavujú nehmotné aktíva kľúčové strategické zdroje. Štúdia analyzuje Siemens AG ako príklad spoločnosti, ktorá efektívne využíva svoje nehmotné aktíva na zlepšenie ekologických inovácií a udržateľných obchodných praktík. Analytická časť tejto štúdie poskytuje podrobné preskúmanie toho, ako spoločnosť Siemens AG identifikuje, hodnotí a spravuje svoj nehmotný majetok na podporu svojich ekologických iniciatív a trvalo udržateľných technologických riešení. Pomocou metodických nástrojov, akými sú SWOT analýza a benchmarking, bola vykonaná porovnávacia štúdia so zameraním na ekologické inovácie, berúc do úvahy postavenie Siemens AG na trhu v porovnaní s jej konkurentmi. Hodnotenie ekologických patentov prostredníctvom priemyselných multiplikátorov poskytlo hlbší pohľad na význam patentových portfólií v rámci udržateľných obchodných stratégií. Hlavné výzvy a príležitosti, ktoré nehmotné aktíva predstavujú pre Siemens AG a návrh stratégie a opatrení pre budúci rast a inovácie v súlade s cieľmi trvalo udržateľného rozvoja.