Pracovnoprávne dôsledky skončenia kolektívnej zmluvy vyššieho stupňa pre verejnú službu - Motyčková, Jana
Skončením účinnosti kolektívnej zmluvy vyššieho stupňa pre zamestnávateľov, ktorí pri odmeňovaní postupujú podľa zákona č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme v z. n. p., sa od 1. septembra 2024 ukončila platnosť niektorých benefitov zamestnancov vo verejnej službe, ktoré zamestnanci mali na základe tejto kolektívnej zmluvy. Príspevok informuje, aké pracovnoprávne dôsledky z uvedenej zmeny vyplývajú pre zamestnávateľov, ktorí majú uzatvorenú podnikovú kolektívnu zmluvu, ako aj pre zamestnávateľov, ktorí kolektívnu zmluvu uzatvorenú nemajú.