Sustainable Development Through Support for Research and Education - Horizon Europe 2021-2027 - Foltínová, Ľubica, 1975-
Agenda 2030 pre trvalo udržateľný rozvoj je doteraz najkomplexnejším súborom globálnych priorít na dosiahnutie trvalo udržateľného rozvoja. Trvalo udržateľný rozvoj sa zameriava na odstránenie chudoby, znižovanie nerovností a podporu trvalo udržateľného riadenia prírodných zdrojov a ekosystémov, ako aj udržateľného, ​​inkluzívneho a spravodlivého hospodárskeho rastu. Trvalo udržateľný rozvoj uspokojuje potreby súčasnej generácie bez toho, aby bola ohrozená schopnosť budúcich generácií uspokojovať svoje vlastné potreby. Tento dokument sa zameriava na trvalo udržateľný rozvoj prostredníctvom programu Horizont Európa, ktorý sa zaoberá zmenou klímy, pomáha dosiahnuť ciele OSN v oblasti udržateľného rozvoja a podporuje konkurencieschopnosť a rast EÚ.