Analysis of Streaming Services in V4 Countries: Netflix, HBO, and Disney+ in Perespective of Popularity, User Base and Market Dynamics - Čerňanová, Lucia, 1997-
Analýza a porovnanie ukazovateľov streamovacích služieb Netflix, HBO a Disney+ v krajinách Vyšehradskej štvorky (V4) - Slovensko, Maďarsko, Poľsko a Česká republika. Na základe dostupných údajov z rôznych zdrojov, ako je Statista.com a oficiálnych webových stránok spoločností, sa skúma obľúbenosť týchto služieb, ich používateľská základňa, dostupnosť obsahu a dynamika trhu v jednotlivých krajinách. Analýza sa zameriava na ukazovatele ako počet používateľov, penetrácia služieb, priemerné výdavky na streamovacie služby a počet dostupných titulov pre jednotlivé platformy v jednotlivých krajinách. Na základe získaných údajov a ich interpretácie sa diskutuje o trendoch, výzvach a perspektívach trhu streamovacích služieb v krajinách V4.