Are there Trade-Offs between Animal Welfare and Egg-Producing Farm Efficiency? - Hampel, David
Agrobiznis v súčasnosti stojí pred výzvou zabezpečiť dostatok kvalitných potravín pre rastúcu populáciu s obmedzenými prírodnými zdrojmi. Produkcia vajec ako významný zdroj výživy je v celosvetovom meradle dynamicky sa rozvíjajúcim odvetvím živočíšnej výroby. Súčasne rastúce verejné a právne úvahy o dobrých životných podmienkach zvierat ovplyvňujú operácie produkcie vajec. Cieľom tohto príspevku je poskytnúť pohľad na chýbajúce dôkazy o kompromisoch medzi dobrými životnými podmienkami zvierat a efektívnosťou na farmách na produkciu vajec v Českej republike a Európskej únii.