How does Urbanisation Affect Agricultural Economic Resilience? Evidence from China - Wang, Ruihan
Ako dôležitá cesta k prelomeniu duálneho systému medzi mestom a vidiekom a podpore modernizácie poľnohospodárstva v Číne môže mať proces urbanizácie silný vplyv na podporu hospodárskej odolnosti poľnohospodárstva (AER). Pomocou panelových údajov z provinčných administratívnych oblastí pevninskej Číny sme vytvorili nový systém ukazovateľov na meranie AER a použili sme systémovú zovšeobecnenú metódu momentového modelu na preskúmanie vplyvu urbanizácie na AER a moderujúce úlohy presunu pôdy a heterogénneho človeka. kapitál. Naša štúdia priniesla tri pozoruhodné zistenia. Po prvé, proces urbanizácie môže výrazne zlepšiť AER.