Pracovné a životné podmienky zamestnancov - Mintál, Ján
Prostredníctvom zamestnávateľa zabezpečené vyhovujúce pracovné a životné podmienky zamestnancov sú jedným z predpokladov riadneho, ničím nerušeného plnenia pracovných úloh vyplývajúcich zamestnancom z druhu práce dohodnutého v rámci pracovnoprávneho vzťahu. Zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v z. n. p. v rámci ustanovenia § 151 ods. 1 ustanovuje zamestnávateľom za účelom zlepšovania kultúry práce a pracovného prostredia povinnosť vytvárať primerané pracovné podmienky a starať sa o vzhľad a úpravu pracovísk, sociálnych zariadení a zariadení na osobnú hygienu.