Do Peers and Agglomeration Affect Farm Efficiency? - Min, Sunhyung
Táto štúdia skúma rovnocenné účinky a aglomeračné vplyvy na nákladovú efektívnosť juhokórejských ryžových fariem pomocou päťročného panelového súboru údajov o výrobných nákladoch. Na odhad nákladovej efektívnosti sme použili časovo premenlivý prístup stochastickej funkcie hraničných nákladov a na kvantifikáciu vplyvov rovesníkov model lineárneho priemeru. Zistenia zdôrazňujú rovnocenné účinky ako kľúčové pre pochopenie a zvýšenie produktivity fariem, najmä v oblastiach pestovania ryže. Špecializácia aj rozmanitosť aglomerácie pozitívne ovplyvnili efektivitu, pričom väčší vplyv mala špecializácia.