Can Income Growth and Environmental Improvements go Hand in Hand? An Empirical Study of Chinese Agriculture - Su, Chenchen
Súčasné zvyšovanie efektívnosti poľnohospodárskych emisií uhlíka a príjmov poľnohospodárov je kľúčové pre udržateľný pokrok poľnohospodárstva. Naša štúdia sa zamerala na 31 provincií a miest v Číne a skúmala regionálne rozdiely a aspekty dynamického vývoja koordinovaného rozvoja príjmov poľnohospodárov a efektívnosti poľnohospodárskych emisií uhlíka, pričom využívala panelové údaje od roku 2005 do roku 2021. Analýza odhalila nasledujúce trendy: Po prvé, Čína celková efektívnosť emisií uhlíka v poľnohospodárstve sa neustále zvyšovala, najmä v dôsledku technologického pokroku. Po druhé, korelácia medzi príjmami farmárov a efektívnosťou poľnohospodárskych emisií uhlíka v Číne sa výrazne zlepšila z 0,318 na 0,775.