Nelegálna práca a nelegálne zamestnávanie - Žuľová, Jana
Nelegálna práca ako pomerne častý fenomén vyskytujúci sa na území Slovenskej republiky. Formy nelegálnej práce - nezaloženie pracovnoprávneho vzťahu alebo štátnozamestnaneckého pomeru, nesplnenie prihlasovacej povinnosti voči Sociálnej poisťovni, práca na čierno štátneho príslušníka tretej krajiny alebo osoby bez štátnej príslušnosti, ak nie sú splnené podmienky podľa osobitného predpisu, nelegálne zamestnávanie štátneho príslušníka tretej krajiny neoprávnene sa zdržiavaného na území SR.