Target Price Policy and Rural Household Income: Evidence from China - Sun, Genjin
Poľnohospodárska dotačná politika môže zlepšiť pestovateľské nadšenie vidieckych domácností zvýšením ich príjmov. Je veľmi dôležité posúdiť a zhrnúť vplyv politiky dotácií cieľových cien sóje a bavlny a určiť budúce smerovanie politiky. Pomocou údajov národného socioekonomického prieskumu s pevným pozorovacím bodom na vidieku z rokov 2009 až 2017 sa v štúdii použila metóda rozdielov v rozdieloch (DID) na vyhodnotenie vplyvu politiky cieľových cien (TPP) na príjem vidieckych domácností v Číne. TPP nemalo významný vplyv na celkový príjem vidieckych domácností. Konkrétne TPP zvýšilo farmársky príjem vidieckych domácností, ale súčasne znížilo mzdové príjmy a nemalo významný vplyv na ostatné príjmy.