Výdavky na osobnú potrebu - Mintál, Ján
Pojem "osobná potreba" nie je priamo definovaný v žiadnom platnom právnom predpise. V princípe však možno konštatovať, že ide o výdavky, ktoré nie sú vynaložené v súvislosti s dosiahnutím, zabezpečením a udržaním zdaniteľných príjmov podnikateľa. Ide o výdavky, ktoré podnikateľ vynaloží k tomu, aby si prostredníctvom nich pokryl výlučne svoje súkromné, teda mimo podnikateľské záujmy a potreby.