Vybrané otázky navrhovaných zmien právnej úpravy spoločnosti s ručením obmedzeným (porovnanie s českým a nemeckým modelom) - Kopčová, Radka
Právna úprava obchodných spoločností sa na Slovensku od 90. rokov nijakým významným spôsobom nezmenila. Predložený legislatívny zámer rekodifikácie práva obchodných spoločností by mal preto priniesť podstatné zmeny v právnej úprave obchodných spoločností tak, aby sa právna úprava obchodných spoločností priblížila zahraničným, moderným právnym poriadkom. Autor analyzuje a hodnotí navrhované zmeny budúcej právnej úpravy vybranej obchodnej spoločnosti – spoločnosti s ručením obmedzeným, ako najpopulárnejšej obchodnej spoločnosti na Slovensku. Zmeny hodnotí v komparácii s dvomi vybranými zahraničnými modelmi, a to českým a nemeckým obchodným právom.