Podnikateľské zručnosti vo vzdelávaní - Hrašková, Dagmar
Vplyvom neustáleho rozvoja informačných a komunikačných technológií sa v súčasnej globálnej spoločnosti požiadavky na trhu práce menia. Kvalifikovaný ľudský potenciál, tvorený podnikateľskými zručnosťami, vedomosťami a schopnosťami, predstavuje najdynamickejšiu silu budúceho rozvoja danej organizácie a rozhoduje o jej prosperite. Aby zamestnanec mohol fungovať ako kvalifikovaná pracovná sila, musí neustále prehlbovať a rozširovať svoje vedomosti, zručnosti a schopnosti, vďaka čomu sa samotné vzdelávanie v spoločnosti tak stáva kontinuálnym celoživotným procesom.