Unravelling the bidirectional Impact of Chinese Agricultural Subsidy Policy on Agricultural Efficiency and Farmers‘ Income through Panel Data Analysis - Tang, Yungang
Táto štúdia skúmala obojsmerný vplyv čínskych poľnohospodárskych dotačných politík na efektívnosť poľnohospodárstva a príjmy farmárov. Využíval panelové údaje od roku 2004 do roku 2020 v 31 čínskych provinciách a na simultánny odhad sa použila trojstupňová metóda najmenších štvorcov. Rôzne regióny a typy farmárov sa analyzovali oddelene. Zistenia odhalili významný obojsmerný vplyv politiky poľnohospodárskych dotácií na efektívnosť poľnohospodárstva a príjmy poľnohospodárov, čo znamená silnú pozitívnu spätnú väzbu. Rôzne typy a úrovne dotačných politík rôzne ovplyvňovali regióny a kategórie farmárov, pričom poukazovali na rôzne výsledky a adaptívne reakcie na dotačné politiky. Pomer celkovej dotácie k HDP ( SUBHDP ) pozitívne ovplyvnil efektivitu výroby a disponibilný príjem na obyvateľa .