Spôsobilý dedič - Gandžalová, Daniela
Dedič, ktorý je povolaný dediť, či už zo zákona alebo zo závetu, môže sa svojím konaním vylúčiť z dedenia, čím sa stane nespôsobilým dediť. Takýto dedič je nespôsobilým dedičom. V predkladanom príspevku autorka poukazuje na konkrétne dôvody, ktoré robia dediča nespôsobilým dediť, a sú v Občianskom zákonníku v ustanovení § 469 taxatívne stanovené.