Palm Oil Trade Restrictiveness Index and its Impact on World Palm Oil Exports - Hamidi, Hakimah Nur Ahmad
Napriek početným pokusom o odstránenie colných a necolných prekážok sa priemerný počet prekážok v poľnohospodárskom sektore, najmä v sektore palmového oleja, zvyšuje. Necolné vplyvy sú subjektívne, a preto je náročné ich kvantifikovať. Na uľahčenie vývozu tohto sektora je potrebný nový index obmedzenia obchodu s palmovým olejom, ktorý zohľadňuje každú obchodnú bariéru uloženú na vývoz palmového oleja, ako sú colné a necolné opatrenia.