Understanding the Cross-Cultural Chicken Consumers' Behavior - Kassoh, Fallah Samuel
Obavy o ľudské zdravie a bezpečnosť potravín naberajú na sile v rozvíjajúcich sa a rozvojových krajinách, ako aj vo výskume potravín, a to vďaka reputácii, ktorú si výrobky časom vybudovali. Pochopenie medzikultúrneho správania spotrebiteľov pri nákupe kuracieho mäsa (CM) by mohlo poskytnúť cenné informácie o globálnom potravinárskom sektore, pretože ide o celosvetovo najviac konzumované mäso. Táto štúdia skúma vplyv nákupných vlastností ( BF ), kultúrnych faktorov, behaviorálnych postojov ( BA ), subjektívnych noriem ( SN ) a vnímanej behaviorálnej kontroly ( BC ) na skutočné nákupné správanie CM ( APB ) v Číne a Sierra Leone. Primárne údaje pochádzali od 588 čínskych a 410 účastníkov zo Sierry Leone.