Current Requirements for HR Management Job Positions - Olexová, Cecília, 1976-
Budúce odborné požiadavky na vybrané manažérske a nemanažérske pozície v oblasti riadenia ľudských zdrojov. Odborné znalosti a zručnosti súvisiace s aplikáciou nástrojov umelej inteligencie a digitálnych technológií. Po porovnaní s očakávanými výsledkami vzdelávania (vedomosti, zručnosti, kompetencie) v kurze Manažment ľudských zdrojov, príspevok predkladá návrhy na rozvoj a nadobudnutie budúcich kompetencií v rámci učebných osnov. Tieto kompetencie umožnia absolventom ekonomických programov prvého a druhého stupňa úspešne sa začleniť na regionálny trh práce, ktorý v dôsledku technologických inovácií a digitalizácie prechádza výraznými zmenami. Keďže regionálny trh odráža globálne trendy, absolventi získajú konkurenčnú výhodu aj na medzinárodnom trhu práce.