The Integration of Artificial Intelligence in Education - Kaľuha, Pavol, 1998-
Integrácia umelej inteligencie (AI) do vzdelávania zmenila tradičné vzdelávacie paradigmy, zlepšila personalizované vzdelávacie skúsenosti a administratívnu efektivitu. Skúmanie rôznych aplikácií AI vo vzdelávacích prostrediach vrátane inteligentných doučovacích systémov, automatického hodnotenia a prediktívnej analýzy. Výhody a výzvy spojené s implementáciou AI do vzdelávania. Zistenia naznačujú, že zatiaľ čo AI môže výrazne zlepšiť výsledky vzdelávania, starostlivé zváženie etických dôsledkov a spravodlivého prístupu je nevyhnutné pre jej úspešnú integráciu.