Risks of AI and Digital Technologies in Education - Dolná, Mária, 1989-
Skúmanie rôznych rizík, identifikovaných v literatúre, vrátane otázok rovnosti a prístupu, zaujatosti a diskriminácie, súkromia a bezpečnosti, pracovného zaťaženia učiteľov, sociálnej izolácie a etického využitia. Skúmaním perspektív viacerých vedcov a ich porovnávaním rizík, definovaných OECD sa štúdia snaží poskytnúť komplexné pochopenie mnohostranných rizík, ktoré predstavuje AI vo vzdelávaní, ako aj odporúčania OECD zmierniť negatívne dopady na žiakov a pedagógov.