Economic Opportunities and Support for Education in the Field of Fulfilling the Requirements of the European Green Deal - Barkóciová, Miroslava, 1996-
Skúmanie ekonomických možností, ktoré podporujú implementáciu European Green Deal, vrátane investícií do obnoviteľnej energie, zlepšovania inovácií v oblasti technológií a zlepšenia energetickej účinnosti. Dôležitosť školenia a dosahu činností, ktoré sú nevyhnutné pre rozvoj potrebných zručností a zvýšenie povedomia o ich udržateľných postupoch. Dôraz sa kladie na potrebu spolupráce medzi akademickou sférou, priemyslom a vládnymi inštitúciami na zabezpečenie efektívnej implementácie školiacich programov. Konštatovanie, že synergické prepojenie medzi ekonomickými príležitosťami a vzdelaním je rozhodujúce pre úspešné naplnenie European Green Deal a prechodu k trvalo udržateľnému rozvoju v Európe.