Spain - Spišiaková, Mária, 1973-
Španielsko-ukrajinské vzťahy siahajú do čias Sovietskeho zväzu. Po výbuchu v Černobyle sa španielske rodiny začali zaujímať o ukrajinské deti a brať si ich na letné prázdniny. V roku 1992 sa začali diplomatické styky rozvíjať po vyhlásení nezávislosti Ukrajiny. V pojmoch obchodu Španielsko je najväčším dovozcom ukrajinského obilia do EÚ a na Ukrajine sídli niekoľko španielskych spoločností, vrátane Acciona, ktorá investuje do obnoviteľnej energie. K otázke anexie Krymu a okupácii časti územia Donecka a Luhanska Španielsko podporuje suverenitu a územnú jednotu Ukrajiny.