Subaltern Housing Policies: Accommodating Migrant Workers in Wealthy Geneva - Felder, Maxime
V bohatom meste Ženeva boli narýchlo vybudované ubytovacie centrá medzi 50. a 80. rokmi 20. storočia na ubytovanie sezónnych pracovníkov z južnej Európy, ktoré sú stále obývané. Dnešní obyvatelia sú pracovníci bez dokladov ako aj žiadatelia o azyl. Zatiaľ čo status podriadenej sociálnej triedy zanikol na začiatku 21. storočia, dopyt po nízkokvalifikovanej, flexibilnej pracovnej sile, nie. Autori preto poukazujú na formy bývania pre sezónnych pracovníkov, ktoré sú hlboko pod úrovňou nájomného a sociálneho bytového fondu, ale sú považované za "dosť dobré" pre svojich obyvateľov. Zároveň sledujú súvislosť medzi vznikom neštandardných foriem bývania a vzikom kategórií ľudí, ktorí sú držaní na okraji spoločnosti.