A Fixed Effects Model of the Competitiveness of the New Silk Road Countries - Hrubšová, Andrea, 1999-
Cieľom tohto príspevku bolo zhodnotiť a analyzovať vplyv iniciatívy Belt and Road na rast konkurencieschopnosti krajín zapojených do projektu. Na dosiahnutie tohto cieľa bola použitá ekonometrická analýza údajov z pevných panelov. Výsledky našej analýzy ukazujú, že existuje preukázateľný vzťah medzi krajinami zapojenými do iniciatívy Belt and Road a konkurencieschopnosťou. Na základe nášho výskumu môžeme konštatovať, že zapojenie sa do iniciatívy Belt and Road zvyšuje konkurencieschopnosť krajín.