The Rise of Place Branding: Insights from Web of Science and Scopus Databazes - Smetanová, Petra, 1999-
Place branding je dôležitou oblasťou výskumu a efektívnym nástrojom pre branding destinácie. Hlavným cieľom tejto štúdie je preskúmať publikované práce zamerané na umiestnenie značky v časopisoch registrovaných v databázach Web of Science (WoS) a Scopus. Výsledky štúdie identifikujú viaceré faktory publikovanej práce – frekvenciu publikovania štúdií v odbore, identifikáciu oblastí najväčšieho záujmu o danú tému a odozvy na publikované práce. V prvých rokoch 21. storočia bol počet publikácií vedeckého výskumu o brandingu miesta skromný, s miernym nárastom od roku 2007. Až od roku 2010 bol zaznamenaný výrazný nárast počtu publikácií, zároveň krajiny, ktoré publikujú najviac vedeckých výskumných článkov, sú krajiny, kde je cestovný ruch vysoko relevantným hospodárskym sektorom. Place brandingu sa venovalo mnoho autorov, ktorí sú často publikovaní v databázach WoS a Scopus a časopisoch zameraných na cestovný ruch a/alebo marketing.