Slovak as a Foreign Language in Terms of the Integration Processes in the Slovak Republic - Kvapil, Roman, 1971-
Metodologické východisko výskumu vyučovania slovenčiny ako cudzieho jazyka v Slovenskej republike. Slovenčina ako cudzí jazyk v rámci vzdelávacieho systému Slovenskej republiky. Príprava legislatívy (zákon o pobyte cudzincov na Slovensku), ktorá bude vyžadovať, aby cudzinci žiadajúci o pobyt na Slovensku absolvovali štandardizovaný test/skúšku v akreditovanej vzdelávacej inštitúcii.