Dary a darovacia zmluva - Mintál, Ján
Darovacia zmluva je predmetom úpravy § 628 až § 630 Občianskeho zákonníka. Darovacou zmluvou darca prenecháva alebo sľubuje bezplatne prenechať obdarovanému určitý majetkový prospech bez toho, že by mal na to právnu povinnosť, a obdarovaný tento dar alebo sľub prijíma. Základnými pojmovými znakmi darovacej zmluvy sú tak predmet daru, bezplatnosť a dobrovoľnosť. Čo všetko je považované za dar?